space 123 ignition - elektronisk tenning for klassiske biler

Faq

Hvor kan jeg få kjøpt 123ignition?
Du kan kjøpe den direkt fra hjemmesiden til Classic Parts, eller ved å bestille den via epost.

Hva er forskjellen mellom 123ignition og andre elektroniske tenningssystem?
Andre elektroniske tenningssystem (Luminition, Newtronic, Pertronix, Multic osv) beholder den mekaniske sentrifugal og vakuum systemet fra den originale fordeleren. Andre (Boyer, Bransden osv) beholder til og med den stiftene i originalfordeleren. Ved bruk av mekaniske deler oppstår slitasje med som resultat en ujevn tenning. Utover det bruker andre elektroniske tenningssystem en ekstern boks som inneholder alle elektronikk som skal monteres en plass under panseret.
"123ignition" er annerledes i og med at all elektronikk er bygget inn i modulen selv, som er skreddersydd til motoren. Den erstatter den originale fordeleren helt, og har ingen bevegelige deler som påvirker avansekurven. Dermed er installasjonen enkel og tenningssystemet veldig pålitelig.

Hva er de viktigste fordeler med en 123ignition?

  • Enkel installasjon uten mekaniske tilpasninger.
  • Flattere momentkurve.
  • Trenger ikke vedlikehold - innstillt riktig slipper du tenke på det.
  • Variabel kamvinkel som forebygger overopphetning av coilen og som gir en kraftigere gnist.
  • Bedre start.
  • Renere eksosutslipp.
  • Bedre forbruk.
  • Coilen kan ikke overopphetes eller brenne opp da strømmen til coilen brytes etter 1 sekund etter å ha slått av motoren.
  • Innebygd diode for å enkelt innstille tenningen.

Finns det en 123ignition for min Citroën, MG, Mini, Landrover, Mercedes, Peugeot, Volvo, VW, osv?
Det finns 123's til forskjellige motorer av disse merker og utvikling av nye 123's pågår kontinuerlig. Om du vil kan du legge inn et spørsmål på forumet (skriv ned så mange opplysninger som mulig om bilen og motoren, og ikke glem reservedelnummeret til originalfordeleren).

Min 2CV starter bedre, har fått en bedre tomgang, bedre akselerering og bensinforbruk, men topphastigheten har ikke blitt høyere. Er dette vanlig?
Ja, det er normalt pga en noe endret kurve har motoren bedre moment i det lave og mellom-området.

Må jeg skifte coil og installere en kraftigere?
For 2CV: Hvis du har en sort 123ignition: IKKE bruk annen type coil! Det anbefales å kjøpe en ny sort 2CV-coil og nye (silikon) tenningskabler. Coilen fra en Visa kan KUN brukes i kombinasjon med 123ignition\blue (den med vakuum sensor). Annet bruk ødelegger systemet.
For andre biler: Hvis du bruker en annen type enn original coilen, kontroller at mostanden er ikke lavere enn den fra original coilen.

Jeg har en xxx og vil bygge om en 123 til den, kan dere hjelpe?
Dessverre har vi ikke tid til dette, men om du er villig til å ta risken og prøve selv, så skal vi ikke stoppe deg. Vi garanterer selvfølgelig ikke at slike eksperiment fungerer og at 123'en holder ut.

Hvilken coil og tenningskabler trenger jeg? Selger dere coil, tenningskabler osv?
Sjekk hjemmesiden vår på www.classicparts.org. En ny Bosch rotor og fordelerlokk inngår i 123ignition hvis originalsystemet bruker disse.

Jeg har mistet installasjonsveiledningen, kan dere sende en ny?
Du kan laste ned disse fra hjemmesiden vår ved å velge den rette 123'en fra produktoversikten.

Hei, jeg bygger en rallybil med en Volvo B20 motor og skal trimme den noe helt vanvittig. Er det mulig å tilpasse 123ignition?
Du kan velge mellom 16 forskjellige innstilliger på 123'en, se 123-Volvo-B18-B20. For å trimme motoren er kurven fra Bosch aluminium fordleren 0231 170 085 populært, men man kan ikke tilpasse kurven utover det.

Jeg har et annet spørsmål, hvordan kan jeg ta kontakt?
Send oss en epost.